Skip to main content
 

Samarbetspartners

Nibble Gårdsgris

Mat

Nibble Gårdsgris i Västerås, Årets Svenska Klimatbonde 2019

Lufttorkade produkter av högsta kvalitet, produceras i anläggning på gården av egna grisar. Läs mer här

Leverantörer

Larssons Delikatesschips

Larssons Delikatesschips

är underbart goda att njuta som de är eller använda som måltidstillbehör. I vårt Chipseri på gården förädlar vi våra egenodlade potatisar och rotfrukter till välsmakande Larssons Chips. Ur vår unika potatissamling med cirka 550 sorters potatis väljer vi ut den bästa potatisen för säsongen. Vår önskan är att varje potatis och rotfrukts naturliga smak och unika karaktär tas till vara och att hantverket bakom odlingen och förädlingen ska kännas i varje chips krispighet och smak. Vi använder enbart 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen till friteringen, vilket ger en härligt nötig smak på chipsen.

Läs mer här

Rawchoklad-fabriken

Rawchokladfabriken

tillverkar och säljer egentillverkade ekologiska rawchoklad-produkter. Rawchokladfabriken ligger i Arvika, djupt inne i de värmländska skogarna. Deras produkter är för dig som söker smak, njutning och energi kopplat till en hälsosam livsstil. Raw choklad är nämligen inte rostad på höga temperaturer som traditionell choklad, vilket gör att mycket mer av den fantastiska näringen från den ursprungliga kakaobönan finns kvar. Rawchokladfabrikens chokladkakor ger inte bara en ny unik chokladupplevelse utan även en mer hälsosam och näringsmaxad choklad. criollo-kakaobönor importerar domdirekt från ett kooperativ i Peru.

Läs mer här

Rudenstams Bär och Frukt

Rudenstams Bär och Frukt

är beläget i Skärstadalen utmed Vätterns Östra sluttningar. Här har man odlat frukt sedan 1930-talet. Anledningen till det är klimatet och odlingsmarkernas lägen där de sluttar ner mot Vättern. Vättern fungerar som en motor för klimatet, den håller tillbaka våren lite innan den har värmts upp, och den håller kvar sommarvärmen in i hösten innan den har kylts ner. Detta gör att klimatet blir mer stabilt och gynnsamt för fruktodling.

I sortimentet finner ni olika typer av fruktdrycker. Här hittar vi äpplemust (både filtrerad klar must och ofiltrerad med fruktkött), äpplecider, svartvinbärsnektar, svarta vinbär mousserande, vita vinbär mousserande, svartvinbärssaft, äppleglögg och julglögg. Givetvis kommer frukten i dryckerna från egna odlingar.

Läs mer här

Till hösten och våren 2020 kommer vi att lansera spännande leverantörer av:

  • Knäckebröd av högsta kvalitet
  • Ostar/smör från småskaliga mejerier
  • Fin kallpressad Rapsolja
  • Spännande kex
  • Sylt, marmelad lokalt och honung
  • Vegangodis