Skip to main content
 

Leverantörer

Larssons Delikatesschips

är underbart goda att njuta som de är eller använda som måltidstillbehör. I vårt Chipseri på gården förädlar vi våra egenodlade potatisar och rotfrukter till välsmakande Larssons Chips. Ur vår unika potatissamling med cirka 550 sorters potatis väljer vi ut den bästa potatisen för säsongen. Vår önskan är att varje potatis och rotfrukts naturliga smak och unika karaktär tas till vara och att hantverket bakom odlingen och förädlingen ska kännas i varje chips krispighet och smak. Vi använder enbart 100 % kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen till friteringen, vilket ger en härligt nötig smak på chipsen.

Läs mer här

Rawchokladfabriken

tillverkar och säljer egentillverkade ekologiska rawchoklad-produkter. Rawchokladfabriken ligger i Arvika, djupt inne i de värmländska skogarna. Deras produkter är för dig som söker smak, njutning och energi kopplat till en hälsosam livsstil. Raw choklad är nämligen inte rostad på höga temperaturer som traditionell choklad, vilket gör att mycket mer av den fantastiska näringen från den ursprungliga kakaobönan finns kvar. Rawchokladfabrikens chokladkakor ger inte bara en ny unik chokladupplevelse utan även en mer hälsosam och näringsmaxad choklad. criollo-kakaobönor importerar domdirekt från ett kooperativ i Peru.

Läs mer här

Rudenstams Bär och Frukt

är beläget i Skärstadalen utmed Vätterns Östra sluttningar. Här har man odlat frukt sedan 1930-talet. Anledningen till det är klimatet och odlingsmarkernas lägen där de sluttar ner mot Vättern. Vättern fungerar som en motor för klimatet, den håller tillbaka våren lite innan den har värmts upp, och den håller kvar sommarvärmen in i hösten innan den har kylts ner. Detta gör att klimatet blir mer stabilt och gynnsamt för fruktodling.

I sortimentet finner ni olika typer av fruktdrycker. Här hittar vi äpplemust (både filtrerad klar must och ofiltrerad med fruktkött), äpplecider, svartvinbärsnektar, svarta vinbär mousserande, vita vinbär mousserande, svartvinbärssaft, äppleglögg  och julglögg. Givetvis kommer frukten i dryckerna från egna odlingar.

Läs mer här

Björklunds Kafferosteri mikrogrossisten
Björklunds Kaffesorter Mikrogrossisten

Björklunds

Tillsammans med sina medarbetare producerar Johan Björklund Kaffe och Te av högsta kvalitet.

Sedan hösten 2013 rostar Björklunds kvalitetskaffe med kärlek i Västerås. Förutom att bjuda livsnjutare på ett äkta kvalitetskaffe, resultatet av kunnande, passion och hantverkskänsla, vill de få människor att öppna ögonen för specialkaffe. Björklunds tror på äkta kaffekärlek och njutningsfulla upplevelser för alla sinnen.

Rosteriet har idag sex olika kaffeblandningar, tio sorters te och ett varierande antal sorter specialkaffe.

Läs mer här

Skedvi Bröd logo Mikrogrossisten
Skedvi Bröd sortiment

Skedvi Knäckebröd

Skedvi Knäckebröd är fortsättningen på en lång och god tradition. Brödet bakas för hand med vedeldade ugnar. I den gamla fabriken, som numera kallas Kulinariet, i Stora Skedvi adderas nya år till en redan mycket lång historia av att baka knäckebröd med hantverksmässiga metoder. I den lilla byn i hjärtat av Skedvibygden i Dalarna bakades under många decennier rikets kanske mest legendariska knäckebröd.

Resultatet är ett tunt, lätt och knaprigt knäckebröd med sällsynt fyllighet och lätt rostade toner. Skedvi Bröd har smaker som bara finns i ett vedugnsbakat bröd och när du en gång har provat törs vi lova att du är förälskad.

Läs mer här

Prima Konfekt logo Mikrgrossisten
prima Konfekt sortimen urval Mikrogrossisten

Prima Konfekt

Prima Konfekt tillverkar gammaldags hantverksmässig konfektyr i liten skala med äkta råvaror utan tillsatser och konstgjorda ingredienser. Runtom i Stockholm och Mälardalen finns det flera butiker där Du hittar deras egentillverkade konfekt i form av fudge i spännande smaker och kolor både som stänger och i fina presentaskar.

Konfektyren kokas på riktig grädde och smör – precis som det gjordes förr.

Läs mer här

Nyborgs Gård logo Mikrogrossisten
Nyborgs Gård Rapsolja Mikrogrossisten

Nyborgs Rapsolja

Nyborgs kallpressade rapsolja startades av Magnus Bosson i början av 90-talet och har sedan dess producerats på gården. Här odlar, förädlar och pressar man rapsen – hela vägen fram till en färdig olja. Idag driver hans son, Nils Bosson, vidare produktionen på gården, i hjärtat av Mälardalen, rapsens eget hem.

ViSSTE DU ATT:

..Nyborgs rapsolja är mycket näringsriktig
..du kan steka i rapsolja, både på hög och låg värme
..rapsolja ger salladen en smak av nöt och mandel
..du kan byta ut olivoljan mot svensk kallpressad rapsolja

Läs mer här

Hammargårdens Bigårdar mikrogrossisten
Zon5 Honung bild Mikrogrossisten

Zon5 Honung

Zon5 Honung är ett familjeföretag som startade 2012 efter några år av hobbyverksamhet. Ledstjärnorna är att kombinera respekt för naturen och miljön med en rationell och modern biodling där kvalité ska genomsyra hela processen. Honungen finns i tre härliga varianter: Original, Vårflora och Ljung.

Läs mer här

Hafi

Hafi är ett familjeföretag som funnits i Brännarp på den Halländska landsbygden i 80 år. På Hafi är råvaran och smaken i fokus. De förädlar svenska och exotiska frukter och bär (gärna ekologiska) i olika förpackningsalternativ under eget varumärke och legotillverkar för andras varumärken.

Läs mer här

Chelsiés

Nötter, frön, glutenfria gryn och frukter är alla ekologiska och rostas i Stockholm. Det innebär att de har full koll på leverantörsleden, men det betyder också att de med säkerhet kan lägga lika mycket kärlek bakom varje påse. Precis som påsarna är processen helt transparent. Chelsie’s vill att du ska veta allt om det du stoppar i dig. Det är därför de har sett till att du redan i butik ska kunna se vad du köper.

Läs mer här

Hallands Kombucha

Hallands Kombucha produceras ett stenkast från sjön Lygnern, 5 mil söder om Göteborg, mitt i kulturlandskapet mellan land och hav. Hantverksbryggeriet i Fjärås har producerat Hallands Kombucha sedan 2015 och använder främst lokala och kravodlade halländska råvaror. Citrusfrukter tas ifrån ekologiska odlingar i Italien och grönt te kommer ifrån små ekologiska odlingar i Asien.

Läs mer här

Khmer Premium peppar

En riktigt god premiumpeppar! När du provat Khmer peppar kan vi lova att du inte vill ha något annat pepparmärke. Best Pepper AB driver sina egna pepparodlingsprojekt i Kambodja, ett land där världens bästa peppar har odlats i över 1000 år.
Premiumpeppar: Mogna korn med en full kärna som är större och tyngre som innehåller ämnen som ger en mycket större smakupplevelse.

Läs mer här

Fler spännande leverantörer kommer att lanseras i år, håll utkik!